Tendangan bayi

Hai mommy semua. Sy pregnant 5 bulan dan first time mommy. Bila agak agak saya boleh start rasa baby kick dlm perut? Sbb skrg masih belum rasa lagi. #firstbaby #1stimemom #advicepls #pregnancy

9 Balas

Sy 16w dh rasa tp soft je. Mcm jentikan dari dalam perut dn xkerap sgt. Then 18w makin kuat dan makin kerap rasa gerakan baby

saya masa 21 weeks baru ada rasa kuat sikit, kalau tak haluss je sampai confuse tu baby ke angin ke perasaan je. hahahahah

sy 16w rasa mcm ombak tp halus je.. msuk 20w baru btul2 rasa.. hihi..

sy 20 weeks dh rsa bayi tendang2...tpi rsa lembut2 je dia gerak

Sy 28 weeks bru dpt rasa sikit2, skrg 32 weeks pun masih jarang2..

selalu 20-24 weeks dah boleh rasa first movement!

saya 6bulan lebih baru rasa sikit2

Saya 19 week bru start rasa ..

week 21 dh boleh rasa jelas