Asyik tidur

Normal ke dah masuk trimester ke-3 pun mata asyik minta lelap je. Buat kerja dah kemas rumah. Lepas tu pulun lelap selelap nya 😂

22 Balas

Sme mcm sye , dh msok second trimester nie , asyik nk tdor jee , bngun just nk mkn . Lpastu rht skjp , tdor blek . Tpi alhamdulillah husband faham and lgi dea sruh sye rehat bnyk , sbb husband cina muslim 🤭 . Kdg tu slalu mntk maaf kt husband sbb sye kerap tdor , tpi dea cpt memahami and dea pun ckp normal , lgipun preggy anak first , so ank first nie kene jage elok2 . Mlm pun sye ssah tdor , sbb ank aktf sgt , bile nk ttup mte je trse dea tendang2 perut 🤣

Sy bila masuk pkul 5-6 to mmg rsa mgantok sgat2...nak tdo, tp suami x bg, sbb dh nk dekat senja....nk tdo waktu tegahary plk x slesa baby aktif sgat...sy kkiri dia pun tendang kiri, sy pusing kanan dia tndang kanan...klau tido tlentang dia main2 bawh perut, n mula lh rsa nk ketandas...😓😓😓, skrg tgah tahan sabar je, kluar 6ty baby ne...sy mmg nk gigit n cubit2 pipi dia🤣🤣🤣

Bestnya korang senang tido. Sy bila masuk third trimister ni lg la susah nk tido. Ssh nk cari position yg selesa. Dh try ltk bantal blkg bdn. Tp mst nk kne adjust2 jgk keselesaan tu. Kerap trjaga. Bila dpt tido yg tak terganggu tu rasa bersyukur sgt sbb ssh nk dpt nikmat tu 😂

4y ago

Masa malam susah jugak tidur awak. Lepas subuh tu. Pergh dia punya berat mata. Sampai suami pergi kerja pun tak sedar dah 😂 Lepas tu bangun, sarapan sikit. Eh dah nak lena balik. Sebab malam tak lena 😂😂 Badan ni asal malam je macam struggle gila nak cari posisi selesa. Siang terlentang pun sampao tak sedar. Bangun dah susah hati, berapa lama terlentang pun tak tau 😂

sama laa . saya dah trimester 3 ni . siang keje nak tido jee . rasa malas menguasai sampai kadang seminggu tak masak . kesian dekat suami tapi Alhamdulillah suami faham . malam pon senang tido . walaupun siang dah puas tido . malam pukul 10 tetap dah ngantok 😂

4y ago

Haha bestnya, sy siang dah pulun tidur. Malam berjaga plus baby sangat aktif. Sampai tak selesa perut. Bila dah terlena tu tak sedar terus 😂 Pengalaman kan masa mengandung ni.

Ya sama asyik mengantuk je, dah 38w. Time cuti mmg sy akan layan tido je bila dah settle kerja2 rumah. Sbb fikir nanti bila dah bersalin belum tentu saya ada masa utk tido 😂

Normal , kadang tuh kenaa lawan . Masa dah trimester ke-3 nih , banyakkan bersenam sprti buat kerjaa rumah & solat juga boleh bantu awak dipermudahkan bersalin

Hihi , samalaa sy skrg dah 33w makinnn kuat tido. Pantang baring mesti tertido. Anak dalam perut asik duk nendang2. Tapi ibu dia lantak tido 😝

Tido la banyak2 mommy, nnti baby keluar x merasa dah terutama bulan pertama baby 😂 Sy dulu pon slalu tido 😍

4y ago

Hahaah baik! 😂 Akan di manfaatkan sepenuhnya selepas ni. Haha

Sama lahh . Sy dah 38weeks . Malam kemain susah nau nak tidur . Siang , pantang letak kepala . Padam terus 🤣

Saya pun macam sis juga...Malam susah nak tidur..baby active...Siang Lepas siap kerja rumah Mata kemain mengantuk...

4y ago

Ehehehhe ..Kan...tapi baby saya tak kira time dia nak aktif...Siang pun dia main geli2 pula😅...