sakit kaki

Normal ke bila pregnant ni akan terkena tarik mengkarung? Sakit gila rasanya. First time pagi tadi kena time nak geliat masa bangun tidur. Cramp teruk kaki belah kanan. Sampai sekarang masih boleh rasa sakit tu. Nasib boleh jalan.?

61 Balas

Pernah rasa. Sakit sangat. Nak jerit. Nak nangis. Lama pulak tu cramp ???doktor cakap tidur angkat kaki sis. Alas dengan bantal atau apa2 je yg boleh elevate kaki tinggi dari jantung.

Sejak mngandung ank ptama kena tarik mengkarung ni sbb menggeliat laaa....sejak tu dah tobat xmenggeliat dahhhh... Ank pon da 7 thn dah.... 7 thn dah xmenggeliat....

Normal sis.saya pernah kena.tengah syok tidur tetiba cramp tu datang.ya Allah,menjerit cam histeria sampai panik suami yang tidur sebelah ingat nak beranak????

5y ago

Hahahahaa ???

Petua yg sgt berkesan. Time kene mengkarung kt kaki kiri, angkt kaki kanan tinggi2.. Xsmpai seminit hilang sakit cramp tu. Begitulah sebalik nye. Jgn urut..

Masa prgnant mmg la. Tp kena ingat time nak mngliat tu pelan2. Kalu kena jugak cepat2 cari dinding tegakkan tapak kaki tu. Alhamdulillah hilang terus.

Minum banyak susu dan dapatkan calcium secukupnya ya. And masa menggeliat tu kalau boleh berpada-pada ya. Jangan bersungguh sangat ?

saya dh 3kali kena now dh 34weeks ? time mcm ni mmg terasa , dia punya sakit tu esok lusa xsembuh tau ,yg teruk nya kena sebelah kanan jer ok

Minum susu x...kalau x, mkn pil kalsium je..sy pregnant ni xleh telan susu, so mkn pil kalsium je..alhamdulillah da xkena tarik mengkarung tu..

Aku pun da kena masa 19 weeks sebalah kenan mengarang kesakitan tgh2 mlm suami terkejut gila ??skit dia x boleh bawa bincang adoii

sy dh 28weeks baru 3 kali kne tarik mengkarung...yg kali ke 3 tu sakit die dekat seminggu baru hilang...jln heret kaki la jawabnye?