33 weeks 1 day

Normal ke bila dah masuk trimester 3 ni , baby macam kurang gerak ? Nak2 lagi kalau kita terlalu penat , emosi tak stabil ? Bila gerakkan perut baru ada rasa 1/2 gerakan baby . Risau sangat sebab lately ni fizikal , mental penat sangat lepastu emosi tak berapa nak stabil , senang menangis 😌 Dalam kepala dah fikir yg bukan bukan pasal baby kat dalam 😔 Dah la duduk berjauhan dengan husb 😢

3 Balas

Elakkan stress ya puan, stress tak elok untuk puan dan kandungan. Pergi jalan2 riadah di taman awam / pantai. Asalkan kiraan 10 tu ada. Boleh jadi kurang gerak sebab kandungan membesar dan tiada ruang kandungan bergerak. Jika risau dan stress , terus jumpa doktor ya untuk bantuan/ pemeriksaan dan rawatan. Sayangi diri dan kandungan ya