muntah susu

Normal ke bayi mewborn kerap muntah susu dan nafas die berbunyi seperti kahak,kalau tak sendawa die akan muntah..selagi tak muntah selagi tu die tak tido...risau pulak rse,btw saya bg susu formula kerana susu saya drop 22hri berpantang..tgh nk ikhtiar guna milk booster..ke kahak susu bby tu effect dr susu tepung?

1 Balas

Klu bg fm mmg kena rajin sendawakn sbb tekstur fm xsama mcm susu bdn. Psl kahak tu boleh jd disebabkn susu atau air ketuban. Nnt cek up boleh bgtau doc nnt dia akn cek pernafasan baby.