Adakah normal bayi 9 bulan belum boleh duduk

Normal ke bayi 9 bulan belum boleh nk duduk sendiri?

140 Balas

da boleh latih tu. duduk kn dia, buat ats tilam pon ok.. klau dia jatuh tu tkde la sakit, nty lme2 pndai tu, in sya Allah

ank Sye br masok 9 bln,blom merangkak tp meniarap laju merayap,duduk dh tegak tp kne duduk kn,gigi atas dh tumbuh 2 btg..

Normal . Setengah baby perkembangan dia ada yang cepat ada yang lambat . Tapi kalau boleh rajin2 kan lah ajarkan dia duduk

anak sy bru bljar duduk pelan3...mrangkak ke ape smua blm..gigi pun tkde.....tp tkpe .sbb pkmbgn bby smua tk s.e.

Assalamualaikum. sepatut nya bayi 9 bulan dah mempunyai kekuatan otot abdomen dan belakang yg kuat untuk duduk

normal lah anak pun sy 9 bulan baru mula belajar duduk semua baby tak sama ada yg lambat ada yg cepat

ank saya 9 bulan dh pndai duduk sendiri sekrang tengah belajar nk bangun tapi gigi belom tumbuh lagi🤭

biasa lah kadang lambat kadang cpat.ikut badan budak kalau dorng mampu awal lgi bleh duduk.normal lah tu

Yes normal . Cuba biasakan diri dia ajar dia duduk buat timmy time nanti lama2 dia pandai duduk latu

anak saya belum boleh duduk mcm biasa tp dh boleh duduk mcm tahiyat awal. tu dikira duduk jugak ke?