Baby Tantrum

Normal ke bagi baby 5 bulan menangis mengamuk smp megeliat melentok badan dia, hentak2 tangan dia 😅😅 sejak dia masuk umur 5 bulan dia selalu menangis mengamuk nk dukung, nk duduk beriba. Nk kate ajar dia mcm tuu tkde plk. Penat mama dia nk mengemas, nk masak terkejar2 😅😅 dh tuu tidur pn skjap2 je. Jarang sgt dia nk tdo lama time siang hari.

Baby Tantrum
10 Balas

kalu blh mama ambil satu kain bantal atau kain yg warna putih buat satu bantal kecil dalam letak beras kasi letak kat atas badan dia dekat hati sana atau dekat perut dia...supaya dia boleh tidur tak terkejut tidur lebih lama

kalau dia menyusu badan..normal sis. sebab ade bau sis. kalau sis takde..auto dia cari sis sebab takde bau sis. hehe.. biase la. baby2 memang macam tu. dia nak mak dia berkepit ngan dia 24jam 😂😂

3y ago

ya betul laa. skrg dia dh 8 bulan. makin teruk nk melekat 😂 eh sabor je laa 😆

Normal je sis. Masa ni je dia nak bonding ngan kita. Biar kan orang cakap kita ni mak manjakan anak. Nanti dia da pandai jalan, tak suke da peluk2. Even jalan pon taknak pegang tangan kita . 😭

3y ago

kannn. pengalaman anak 1st bile dia dh besar masuk skolah rendah dia tkmau dh mama dia peluk dia, jalan pegang tgn, dia ckp malu 😌

sis boleh try yg nim sis.. sapu2 kt perut belakg tapak kaki dye sis.. sis blh piyem ibu nak tahu lebih details yg ni.. www.wasap.my/60138661354

3y ago

tq. mmg tgh pk nk grab calmtime. sy mmg guna produk tasneem cfbath, cfrub, kalmy, sleepy. love sgt 💕

biase tu, ank sy nk msuk 5 bulan ni mcm2 akal die. tdo pon 1 jam cmtu wktu siang. byk bnda die nk explore tu.☺️

normal mommy dia nak membesar. kalau blh waktu dia tido pasang ayat kursi or zikir tido for baby.

normal sis..ank sy pun lbih kurang sama mcm ank sis😅brsabar ja la sis..anak manja😊😂

Rajin buka zikir ya sis. Baby sya tak pernah pula macam tu. Sebab sya amalkan zikir bagi dia.

3y ago

Tk perlu nk banding kan dgn baby awk.. Tantrum is normal tpi xsmua budak akn ada tantrum.. Bab zikir tu bgus..

saya de jual produk berasaskn mknn sunnah.. Alhamdulillah, de y cuba menjd

normal. anak saya nak masuk 6 bulan ni, dia punya clingy len mcm 😂