Susah tidur siang

Hi, nk mntk tips baby sebulan ssh sgt nk tidur siang.tidur pon kena guna buai and tdo dlm sejam shja. Kalau mlm dia senang tidur wlpon tidak berbuai.sy tknk dia terlalu letih sbb siang ssh nk tdo wlpon dia mengantok.dh cuba peluk dodoi tepuk. Semua tu menjadi 5 minit mcm tu.sy takut akan ganggu kenaikan berat badan dia . #firstbaby #firstmom #pleasehelp

3 Balas

Mungkin baby tak serasi dengan buai tersebut atau boleh cuba tidur kan dia di riba , bahu atau pangkuan sis . Kdg faktor bunyi bising pun punca baby takmau tidur atau musim beralih bulan , ada ragam dia . Baby saya masa beralih bulan memang mcm tu . Lepas tu okay dah . Sebulan pertama baby saya 2 hari takmau tidur siang , susu takmau minum . Memang dah risau nak ke doktor tapi esok tu okay . Masa nak masuk next bulan , 3 malam dia merengek takmau tidur . Malam ke4 rutin tidur dia mcm biasa . Perhatikan pola dia berubah mcm mana kalau nak cukup bulan . InsyaaAllah takda apa .

2y ago

Setiap bulan mmg perangai akan berubah ye. Ok faham terima kasih share tips sis, kdg kesian tgk bby ni. Mata mengantok tp tk selesa kot nk tidur.

Hi mommy. Newborn kadang ada masa memang susah tidur. Pengalaman saya anak saya pun mula memang sejam dua jam tidur siang lepas tu jaga then tidur balik. Kerap juga tidur tapi sejam² macam tu. As long menyusu okay, kencing okay, berak pun okay. Turun sikit normal. Kena tanya dengan nurse. Dorang akan bagitahu berat normal atau tak

2y ago

Yang lain alhamdulillah normal. Cuma nk tidurkan dia wktu bersiang tu. Jenuh bergaduh 😂

Sy nk tnye, kenapa ye baby kerap nangis, celik mata je nangis, susu dh bg, pampers pn dah tukar, asik nk d dodoi, nk d riba, masuk dlm buai pn skjp je tdo pstu bgun dah. baby dah 1buln 23hari, risau sbb sy dah nk naik kje tak lama lg, memg mcm tu ke? Boleh bg tips tak mcm mana nk handle baby demand ni #firstbaby

2y ago

Mungkin perut dia tak selesa. Cuba urut perut dgn tapak kaki dgn minyak telon.