Baby Bump 16Week

Normal ke baby bump tak nampak sangat walaupun dah 16week ? Sbb sy mmg sedikit buncit jadi nampak mcm buncit je perut nya .. baby sulung ,👉👈#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

10 Balas

normal, hehe ni mesti org tegur sbb tk nmpk perut eh? sy 27 weeks ni pun baby bump baru nmpk kecik, bila org tegur dan sy jwb dh 27 weeks ramai yg mcm tk percaya. sedangkan normal je baby bump ni boleh jd kecik/besar ikut jenis badan dan jenis rahim, lepas tu first pregnancy pun blh jd faktor perut tk nmpk sgt. yg penting baby kt dlm membesar elok 😊

3y ago

aah org tegur tk nmpak ..hihi sy pun kadang2 rasa cm btl ke ni pregnent ,sbb nya masa sleep skrg mmg elak kn sleep meniarap tp bila bngun kadang2 dh menirap tk rasa apa ya allah bila entah tukar style tidur tk sedar

normal sis mcm sya sebelum prngt perut sya mmg buncit nmpk lemak sja🤣 masuk ke 5 6 bulan baru nampak bby bump sikit. normal tu sis. jgn risau. mula2 pun sya tk sabar mau nampak bby bump . skrg ni lebih besar dh bby bump🤣

3y ago

tk sabar nk tgk baby bump sebenarnya hehe

normal awak .lagi2 anak first kan..sama macam saya jugak situasinya dulu...kalau saya tak cakap takda siapa pun perasan yang saya nie mengandung🤣

3y ago

tu lah org tanya tak nampak perut pun ..😅

Sy baru nk masuk 27w perut tk nmpk sgt, ad setgh org je yg prsan sy preggy 😉, lgpon baby first org ckap baby bump tk nmpk sgt

3y ago

terima kasih sis

Saya ni 24minggu baru nampak bump. 🤣 lg kalau orang jenis badan kecik mmg susah sikit nk nampak. Takpe as long as baby sihat.

3y ago

semoga baby sentiasa dalam keadaan sihat aamiin

biasa tu awak😊 lain org lain badan dia. ada yg nmpak awal, ada yg nmpak lewat😊 as long as baby membesar dgn selamat je😊

3y ago

tu lah scan hari tu pun kat kk jadi tk nampak baby cuma doc kata baby sihat tu je ,ingat tunggu 20week baru nk p scan kt swasta

4 bulan kck lg bese lh ,tgu start 7 bln hah nmpk dh baby bump..

3y ago

terima kasih sis untuk info ,hehe almaklum lah baby first

Sy dh 5 bln pun sis blm nmpk.. Bby first jg..

3y ago

first baby mmg tk nmpak baby bump kot kaan awak

biasa cm tu. sy 5bln Baru nmpk perut

3y ago

awak scan baby berapa week je ye ?

Normal je awk sbb anak 1st kan 😁

3y ago

tu lah skrg pun tgh cri bju sesuai utk p keeja ,sbb bos kata baju mengandung tk der jd suruh pakai baju biasa haha