berak 3/4kali sehari

normal ke baby boy 9months berak 3/4kali sehari seblm ni okey je berak 1/2kli sehari sejak dua menjak ni dia kerap berak kadang tu sikit je taiknye, tapi baby tak meragam or nangis aktif and elok je main . baby fully bf dgn solid food . kdng makan dragon fruit yg berak 3/4kali

2 Balas

anak saya pernh kene mcm ni 7bulan time tu...berak sehari kdng 4/5 kali sikit2 je taik nye berterusan sampai 2 minggu tiba2 anak ada berak berdarah 2kli..terus bwk hospital kene wad...lepastu doc bagi ubat antibiotik alhamdulillah sampai skrng okey skrng dh 10 bulan...apa2 pun kalau ana berak kerap lama sangat boleh refer klinik kesihatan...

cirit birit bila berak lebih dr 10x. tp pantau keadaan najis baby. banyakkan minum susu dan air 0 utk elak dehidrasi. kalau baby nampak lemah cepat² bawa ke emergency