Anak 5bulan dah jarang berak

Hi mommies, normal ke kalau baby akan makin kurang berak? Anak memang fully bf. Sebelum ni 3-4kali akan berak. Sekarang 1-2 kali je sehari. tapi sejak nak masuk 6 bulan ni dia jadi kurang berak. Ada yang kata sbb perut dia dah ready untuk digest makanan nanti. Betul ke?😅

2 Balas

kalau fully bf tak berak 2week pun normal sis, berak hari2x ,2-3kali pun normal je. ikut dia. mcm kita juga la, janji tak kembung perut, aktif, apa semua okay je.

normal sbb fully bf