Masalah tidur

Normal ke baby 4month+ kitaran tidur dia dh berkurang siang? Waktu malam dia jd susah tidur. Kene tepuk berdodoi lama amek mood utk tidur?. Kadang tu tidur kejap2 je bangun nangis mcm tk cukup susu. Sebelum tidur 4onz fm campur bf lagi bila bangun teriak mcm lapar.

2 Balas

anak saya 6 month baru la konsisten sikit waktu tido, makin besar dia pun da start bangun lama sikit dan nak main. selalu kalau anak saya terjaga kalau dia da minum susu banyak sebelum tido tu, dia nak puting getah je ataupun nak mama nya tidur sekali kat sebelah x boleh pergi mana2. tapi yang saya perasan, kalau kita ikut jadual setiap hari pukul berapa dia start tido dan bangun, nanti dah start 6 month above dia akan ikut pattern tu.