Bayi 3bulan

Normal ke baby 3bulan tknk tidur malam , berjaga sepanjang mlm ??.

4 Balas

Siang dia banyak main atau banyak tidur? Dari baby lagi kena ajar dia untuk bezakan siang dan malam supaya malam dia akan lena tidur. Siang dia akan byk berjaga utk main. Cuba sis perhatikan pola tidur dia. Pukul berapa bangun, pukul berapa tidur. Cuba juga untuk jaga waktu tidur dia, andai kata pukul 7-8 malam tu dh boleh start malapkan lampu, kalau bgn malam tukar pampers atau bagi susu. Tak perlu buka lampu, cukup buka torchlight phone atau lampu tepi sahaja. Jangan ajak dia berborak. Supaya dia boleh kenalpasti waktu malam and siang. Kalau anak saya, saya train macamtu. Sekarang sama dah 3 bulan lebih pun dia dah pandai tidur ikut waktu, malam memang berjaga kalau nk susu saja. Tapi siang dia akan byk berjaga, kalau 3x nap pun tak lama.

saya pon rasa benda sama , sebab dulu baby lebih banyak tidur kan , bangun pon hanya untuk susu , skrg dah 3 bulan lebih boleh berjaga ngam ngam waktu bapak dia balik 2 @ 3 pagi 😭 nak bermain

Baby mybe tengah fasa sleep regression normal bila dah baby start 3 bulan. Bertabah la mummy

Mungkin growth spurt