Waktu berjaga newborn 0-3bulan

Hi mummy yg berpengalaman.. newborn ni ada waktu tidur, waktu berjaga ke ? Berapa limit tempoh berjaga untuk dia ? #ingintahu #firstmom

7 Balas

Anak Sulong Saya dulu.. Untuk siang max 2 jam. Tapi dia akan bangun main setengah jam dn tido. Bangun main pulak setengah jam dan tido.. Wktu malam dia akan tido. Bangun setiap 2 jam untk minum susu/berak sahaja

waktu tidur dan waktu berjaga bergantung pada baby. mcm sy dulu anak 1st jenis high demand memang waktu dan tempoh tido tak menentu. kena cari rentak dan sesuaikan diri.

NB lg bnyk tdo dari berjaga. time nk mandikan pun sempat lg tdo. dlm 24 jam tu cuma sejam or sejam lebih je dia jaga. lain² semua tdo

dari pengalaman saya.. NB bejaga dalam sejam je..pastu tido banyak

Dalam ni ada sleeping track. Boleh apply

Ni reference saya

3w ago

Btl..sy pn ikut ni.. newborn sebaiknya biar je dia tdur sbyk mungkin sbb mmg fasa ni dia kna byk tdur juga utk tumbhsaran