BABY 3BULAN KURANG TIDUR

Assalamualaikum hai nak tanya. Normal ka baby baru masuk 3bulan kurang tidur? Siang tidur paling lama 30minit lepastu jaga. Malam dari jam 8pm berjaga sampai ke tengah malam. Susah sgt nk bagi tidur. Normal ka mcm ni? Ada yg sama x? Atau baby saya sorang ja mcm ni. #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

normal tp kita kena ajar dia waktu siang dan waktu malam ... misal nya waktu siang kata je dekat dia ok hari dh siang jom main ... bila malam bg tau dia hari dh malm masa untuk tido dn rehat .. hari² buat mcm tu .. awal² mmg susah tp bila anak dh terbiasa dia dgn sdiri akan mintak tido dn tau rutin dia

normal.. bby makin membesar dia nk explore dunia sekeliling dia.. dia tido setgh jam setgh jam sehari tu kira oke dh tu.. akal dia tgh nk berkembang..