Normal ke?

Normal ke baby 25 hari dah demand susu sampai 4-5 onz?

Normal ke?
11 Balas

Selalunya baby baru lahir ni dorang x kenal erti kenyang.. sbb tu dia boleh Minum byk tp muntah lepas minum sbb terlebih dh. jadi kita boleh nmpk dari situ, haa.. ada limit dia minum susu.. Mmg xsmua baby sama.. Slalu baby dah mngamuk ni dia mgkin cuma nk nyonyot susu yg xda air susu ke..mnta sendawa atau nk ambil perhatian dkt ibu dia.. kdg mmg susah knpa dia mngamuk..tpi layan ka je la N cuba faham sbb knpa..

awak boleh belajar pasal ilmu tangisan bayi. 4-5 oz terlalu banyak utk baby 25 hari. awak kena faham tingkah laku baby dgn lebih baik. menangis or mengamuk bukan sbb lapar semata-mata tapi bila dah ibunya sumbat dia TERPAKSA la telan.

Jgn bgi byk..sdgkn anak sya umur 3 bulan..Dr ckp pling byk pn dia bole mnum 4 onz dlm msa 2 jam..sbab ada kes ibu bgi je susu tiap kli anak nangis lpas tu anak msuk hospital sbab perut pecah

bg sy.. tak normal. sbb bayi baru lahir ni perut xbesar. cept kenyg. anak sy 1thn lbh baru minum 4 or 5 oz.apepon, better rfer klinik minta nasht.

3y ago

Klau tak bagi mengamuk sis... adehh... peningg ..

tak normal.. perut baby kecik je.. mungkin dia tk selesa nangis2 tu.. kembung perut ke.. kesian baby nnti kenyang sngt trlebih susu..

limit baby hanya 3oz saja dalam satu masa tak boleh lebih .

tkjut tingu kumbang Tu😂 kmbung perut Tu sis perut baby.

Anak sy dlu masa umur tu mnum 1 oz je setiap 2 jam

kang jadi overfeed plak. pantau ye mummy

Sama la macam anak saya 😣