Baby 10bulan belum pandai bangun sendiri

Normal ke baby 10bulan belum pandai bangun sendiri dri baring ke duduk? Anak saya hanya duduk bila di dudukkan..bila dudukkan dia hanya berpusing badan shj x mengensut pon...klw tiarap pon hanya berguling dn berpusing tidak juga mengensut...merangkak pon tidak, hanya kadang² jer dia naikkan bontot sikit, bila di ajar bangun sendiri dia keraskan badan dia x pon dia lembikkan badan dia...ada x, ibu² berpengalaman dn ada x tips?

2 Balas

sama mcm ank sy sis, umur 11 bulan baru dia pandai meniarap, sebelum tu kalau sy bagi tiarap dia tahu pusing balik tapi kalau dia sndri nak pusiang meniarap mmg tak pandai, dia tak pndai nak merngkak lagi, skrg tgh beljar duduk sndri, tapi tak berpa nak pandai lg, kena pgg kaki dia baru dia akan dapat duduk sepenuhnya... bila duduk dia dah boleh pusing2, dan kalau dia nak ambil brg, dia mengesot.. itu pun umur 11 bulan baru dia belajar.. skrg dia nak berdiri shaja. tp kena pgg la sbb dia tak kuat lg bdri dan dia dah pndai nak trik2 baju saya untuk bdri bila dia tgh duduk. sis ada pg terapy ke?? sbb sy ada pergi terapy tiap bulan.. dr akan cek perkembangan ank... kata mak sy anak sy skip merangkak ..dan nak jln terus...

6mo ago

masa checkup kk ada tanya doktor juga....dia kata tngok nnt pada umur setahun adakalanya sbb berat badan dia, dia blum kuat nk support badan dia. berat ank sya 7kg..24/11 ni ank dh setahun, klw nk beri dia duduk sendiri saya akn bantu dia tahan badan n kaki dia

Baby berat berapa sis?

6mo ago

11bln 7kg, haritu ada tanya doktor juga..doktor kata mungkin faktor berat dia, dia belum kuat untk support diri untk bangun sendiri