5weeks pregnancy

Normal ke 5weeks still tak rasa macam pregnant ? Selera makan ok je makin selera adalah hahaha. Cuma kerap sakit pinggang je . Spotting apa semua takde pon . Normal ke ? And start bila baru boleh scan ? Thankyou mommies and bakal mommies semua ♥️

5 Balas

Normal sis, Jaga diri je. Saya mula tak alah, sbb hsbnd yang banyak pening n mual, hehe, Hari2 hsbnd saya mintak nk makan asam. Kesian dia keja dia banyak keja luar, lawat tapak panas2 kdg, balik tu mmg mengadu double pening. heheh, saya week 8 pulak jadi kat saya, makan je muntah, makan je muntah, acid folic tu sya tak boleh bau lgsung. hehehe.Pasal spotting pulak, bagus la tak de, dari ada yang merisaukann. hehehe. Kalau ada spotting sis boleh ke klinik, and kalau kerap kluar banyak kan bedrest je. Scan saya week 5 boleh dah tngk kantung duk dalam rahim. Week 8 dah ada jantung.

5w awal lg. kalau scan pon xnampak apa. alahan start masa 6w. scan lepas sebulan da nampak. sbb saya scan 2 kali, selang 2 minggu xnampak apa. membazir duit je sekali scan da rm90 😂

alhamdulillah sy pon sama selera mkn cuma alahan masa gosok gigi dan pening sikit laa. Sakit pinggang dgn tulang punggung tu normal , rasa cramp kdang2 tu pon normal

2y ago

setakat sekarang sy x da lgi sakit time berjln , mungkin kena perlahan kan pergerakan

normal..sy start 7weeks bru selera makan dh xde , makan stg loya..tgk nasi pn dh xde selera..skg 10weeks pn msh xde selera.. nk loya je keje

Normal. Just enjoy je pregnancy journey ok. 6w dh blh scan tgk kantung kt mana, 9w utk tgk janin & heartbeat.