sakit pinggang

hi mommies,nak tanya,saya baru 5weeks preg,normal ke kalau kerap sakit perut and sakit pinggang,risau pulak 😢

17 Balas

Sy prnh alami, org kte biasa so sy buat tk endah jela. Tapi sbnrnya tak, better pergi hospital. Sy hampir 10 hari sakit tpi tak take action. Akhirnya kandungan gugur masa 5w, dr tnya kenapa tk dtg cpt kalau dh rse sakit sbb biasanya kandungan brmslh kalau sakit ni, at least klu prgi hospital if perlu dr akan bg ubat kuatkan rahim. Jgn tnggu ada bleeding bru nak pergi hospital.

5weeks? better jumpa doktor sis.. sbb kecik lg tu..risau plk.. sye start sakit pinggang masa 5 bulan,sakit sangat tp x de bleeding..sbb risau prgi jumpa doktor kt hospital,scan apa semua x de pape..doktor kata mungkin sbb baby nk membesar dan prut nk meregang..baby pun ada berat kt dalam so sakit pinggang..doktor bagi ubat mcm vitamin mcm tu

masa saya tahu pregnant dulu, 5w4d saya pergi scan dkt swasta sbb risau pregnant luar rahim alhamdulillah nampak bulat kecik je dalam rahim sis boleh pergi check di klinik swasta 5w masih awal, tp kadang2 dh boleh nampak masa nak scan tu minum air banyak, bg pundi kencing penuh baru scan insyaAllah boleh nampak

sy dr awal smpai skg.. still sakit perut & sakit pinggang.. spotting pon ye.. da 12w .. mmg xde nk buat keje2 uma ke ape.. bnyak brehat.. kdg rahim xkuat nak angkat² berat atau buat aktiviti smpai kite penat.. alhamdulillah . stkat nie baby oke.. doa kan untuk baby sy selamat..

normal..saya sampai la skrg sdh 27w pun msh sakit pinggang tapi sakit pinggang kalau mcm teruk n cramp teruk n mcm yg sakit luka kena pisau better p hsptl..klu sakit tu dtg sekejap pastu stop tu sllnya normal..klu yg berterusan tu better p cek hehehhe

Kalau saya dulu, masa mula mula tahu preggy pun lebih kurang 5/6weeks, memang start sakit pinggang teruk sangat and sakit breast. InsyaAllah naik T2 nanti akan better sikit. Kalau teruk sangat and ada bleeding, pergi check up lah ya

Normal sis, masa sy tk tahu yg sy pregnant sakit perut selalu, bila makan sakit perut sampai MIL pelik kenape sakit perut tp kalau rasa sakit tu tahan sgt baik pegi hospital laa sbb antibody tk sama kan dgn org lain

if ada spotting/bleeding cepat2 pergi cek tau. saya harini disahkan keguguran. baby 5weeks 1day harini. saya start sakit perut & pinggang , then harini bleeding teruk macam period. bukan rezeki saya kalini

2y ago

inshaa Allah , jaga diri jangan buat kerja berat berat , banyakkan rehat ye

Normal rasanya. Selagi tak ada bleeding/spotting. Kalau sakit sangat mungkin air kencing kotor,banyakkan minum air kosong dan makan buah. Boleh dapatkan nasihat doktor juga. Take care :)

Tulaaa risau kann sis , sy pun baru 5w astu byk berjalan sgt. Sakit jugakk pinggang harap baby tkde ape ye. Kita doakan yg baik2 jelaaa inshallah