baby kick

Normal ke 33week tendangan baby xkuat mcm biasa? Kiraan cukup 10 dlm 12jam.. tp sebelum ni kalau dia tendang mmg kuat.. uma msuk 33week ni nampak mcm slow je...knpe ye??

7 Balas

Sbb dlm perut dah sempit. Try ltk buah sejuk2 atas perut dan tgk klu baby bg respon(sy pnh buat kt baby sy). Dan ada baby aktif bila ptg dlm maghrib gitu. Siang2 tido so kita kena goncang2/geletek perut mcm tu bg dia bangun. Talk to ur baby more.

4y ago

Susah plk kita nk tido malam dia aktif. Org tua2 kata jgn kuat tido siang nti baby jd besar. Tak tahu lah plk klu betul ke tak. Tp tu lah time siang nk kira pergerakan baby tp baby tido so kita ibu ni pun ikut lah tido.😂

Ntah la. Sya pun masuk 34w,ada masa bby gerak kuat ada masa x. Tp time gerak mmg sama. Mungkin siang kita banyak gerak so bby selesa d dlm.. bila mlm ah br la aktif, siap senget perut😂😂😂

Mgkin ruang prt ibu da smpit..sy skrg 33w..masih kuat tndanganny..spai bntal yg syg ltk kt perut bole bgerak..kpla bby pon msih kt atas..doc kate prt sy msih byk ruang..air ktuban byak😢

4y ago

Alhamdullilah sis..doc bg bby sy pusing sdri spai 37w...hrp dye turun la..

Sblum ni ruang masih luas tu yg dia aktif..akak skrg dah masuk 31w masih aktif lagi tapi agak kurang skit lah mcm sblum ni..tapi belah mlm plak dia main bola kat dlm🤣

sy pn esk msuk 33 weeks , mmg jap aktif jap tk. Klau nk aktif usap2 xpun baring terlentang sambil usap2 dia . Pastu borak2 lah kjapp hehehe

Mungkin ruang dlm perut dah sempit. Tapi kalau kiraan cukup dlm 12jam, in shaa Allah baby okay saje.

samaa. mybe sbb baby dah besar, ruang dh sempit kutt