kira kick baby

Hai mommies! Saya baru 2 hari kira kick baby. Kick yg slow boleh masuk kiraan tak? Kira semua kick baby yg slow dan kuat memang cukup 10 kiraan. Cuma saya campur yg baby kick slow. Sebelum tido dan lepas breakfast 7.30 pagi memang kuat dapat rasa kick baby tu tapi dah tak masuk dalam kiraan. Normal tak camtu?

6 Balas

Nurse ajar, hanya gerakan yang kuat je kita tanda. Kalau dalam masa 10 minit ada 3 4 gerakan, tetap di kira satu gerakan. Minit ke 15 baru tick lagi sekali. Nak kira ikut masing2. Kalau start pkul 7.30pagi last pukul 7.30 malam. Tapi kena consistent tiap hari sampai bersalin

Kalau saya pkul 9pagi selepas sarapan baby gerak or tendang saya tick 1 lepas 30 minit ad gerakan or tendangan saya tick 1 Haa mcmtu la .. kalau dlm masa 15/10 minit tu tidak dikira .. kena kira dlm 30 atau 1jam ha mcmtu la ..skg saya 32w ckup gerakan mmg akn dlm 7/6 ptg 😅

Even dia gerak pun awk boleh tick. Tak semestinya kena tggu dia kick baru tick.

Gerak tick slow pon bolih dikata satu kick dh ...janji ckup 10gerak 😁

Awak mg kena start kira kick jam 7.30 ke.. Mcm sy start jam 9 pg

You can try to use the kick counter feature in the app.

4y ago

Update app tak?