Perut kecik 7 bulan

Normal kan first pregnancy perut kecil? Dr tak cakap apa apa tapi ramai kata eh keciknya perut tak nampak pun. Sampai benda tu mengganggu, asyik terfikir pulak bila balik rumah. 😞

9 Balas

Boleh je cakap dekat diorang tu, takpayah nak sibuk sangat tengok perut, perut pun aurat. Perut kecil besar, ikut tuan badan tu sendiri sebenarnya. Setiap orang kan berbeza. As long as kita tahu perkembangan baby, dr pun takde cakap apa apa, tu dah cukup untuk mummy. Mulut orang takboleh nak tutup, nanti dah ada baby ada juga benda yang nak ditegur. Semua benda lah nak tegur. Tiberrrr sangat So apa yang kita boleh buat, dengar je tapi abaikan. Yang -ve semua kita tolak tepi, buang jauh jauh. Yang +ve kita ambik. Enjoy your pregnancy journey sis. Bukan selalu. Happy happy je k! Semoga you & your precious baby are doing well ❤️

2y ago

Kann perut tu pun aurat! Love ❤️

I selalu dapat benda ni 😂. Tapi I don’t know why, at some point i rasa bangga bila orang cakap “kecik je badan walau pregnant pon” , i anggap ia satu pujian dan nikmat Allah beri ☺️. Asal kita tahu baby okey kat dalam tu okey lahhh. Syukur. Kita tak perlu spend extra duit kat baju pregnant kita sangat, kalau ada pon seluar je. Plus, kita tak perlu struggle untuk tutup baby bumps kita since ada je jenis nafsu mata pandang wanita hamil ni tau.. soo just rilex and enjoy the moment, badan wanita ni berbeza beza bila pregnant

Sama saya 7bulan pegi keja org asik cakap perut kecik je bila scan baby okey je berat semuaa saya siap buat detail scan lagi doc kata maknye takde lemak tu sbb la kadang org tak megandung pon perut buncit di kata ngandung biasala manusia janji baby kite membesar dgn sihat dlm perut 🥰

Sama, perut 7 bulan kecik. Tgk size badan jgk, if kita berbadan kecil, sy rasa tu normal. As long as doc ckp kandungan sihat, tak perlu risau orang nak cakap apa. Senyum je. Baby bump aurat, jadi sy memang pakai tudung sengaja labuhkan tutup perut

sya sis 6 nk msuk 7...org ckp kcik..tp bila scan.. ank mbesar...now brt bby dh 1.2kg....yg pntg ank shat...xpa...be happy

Halahh, awak sama je sy .. perut kecik gk .. yg penting sihat😊 tiap kali checkup tkde mslah.. peduli apa org nk kata

saya pun kena benda sama. sampai ada membeza bezakan hmm janji baby sihat momy sihat kita jgn layan org mcm tu

saya pun perut kecik. org mcm tak percaya saya mengandung 🤭 but sy ok je sb tak susah nak bergerak

Saya lagi suka perut taknmpk dri besar pon risau jugak nk besalin nanti