Baby bump kecik

Normal kah kandungan mau masuk 6bulan tpi bby bump kecik mcm kandungan 3 atau 4bulan ,,saya ada seorang kwn usia kandungan dia SMA juga dgn Sya, cuma bby bump nya besar MCM kandungan 7bulan,blh tlng bagi Sya jwpn x? #firstbaby #jangandibully #Nanya #pregnancy

17 Balas

normal sis.. sy pun cmtu, dh msok 9bln, byk org beranggapan, bby kcik lah apalh.. last² sy tnya ngan doktor sdri.. btul ke bby sy kcik, sbb perut nmpk kcik.. pastu doktor jwb, tak semesti nya.. ada perut besar, tp bby dlm kcik, ikut ktebalan kulit.. dktor ckp kulit awk nipis, berbdn kecik & kurus , tu yg perut nmpk kcik.. ank sy lahir pun berat ok, ank ptama 2.75kg lahir normal, ank yg kdua ceaser berat 2.7kg , dh ckup bln, tp doktor suruh brank trus sbb kepala anak tak pusing ke bwah, dlm kdaan ddk, so.. dktr khuatir kselamatan ank sy & sy seorg ibu.. mcm² bleh jd klu nk tggu.. nanti pun doktor akan ada buat scan cek ukuran bby.. jgn risau lah sis..