Pergerakan / tendangan bayi

Normal ka kalau msuk trimester 3 ni baby kurg tendang. Baby more tu like mngeras bgeram mcm ombak2 ahahahaha skrg dah 30weeks. Sblm ni kerap sngt tendang smpai mummy dia tkejut2 tendang kuat pula. Skrg ni rasa mcm keras2 perut ja kerap and bila pgang tu rsa prut mcm bralun/ brombak/ bgelora. Ahahahah normal ka pgerakan bby btukar mcm tu

1 Balas

Ckup kiraan 10 x.kalau xckup,tlg segera ke hos.makin dekat due Makin kuat baby bergerak n tendang2 sebenanya sis. Pengalaman Dari kawan sekeliling saya.baby lam kandungan dah sebulan meninggal.dia x sedar langsung.dia ingat anak dia aktif lam perut tapi yg sebenanya anak nya dah meninggal.baby dlam kantung n sentiasa bergerak sbb air ketuban.si ibu mmg rsa anak nya aktif gerak tapi yg sebenanya anak Nye hanya bergoyang disebabkan air ketuban.kandungan dia masuk 7 bulan.tapi anak dah sebulan meninggal lam perut.kesian... sbb tu nurse n dok sentiasa ingtkn Kita tiap Kali apoinment,Kita kena alert setiap pergerakan anak.

4y ago

Rasa juga pgerakan tu. Aktif sllu. Tapi dah x tendang mcm sblm ni. More tu like mngeras rasa mcm keras kat dinding perut and pgerakan mcm mnari2 ombak tu. Tngok kat prut nmpk bralun2. Dlu masa trimester dua sllu rasa tendangan kuat yg buat tkejut. Skrg more tu pgerakan geli2. Tu yg tnya normal tak bgerakan tu brubah. Hehehehe tpi Alhamdulillah rasanya cukup ja 10x tu bahkan lebih. Cuma corak pgerakan brubah.