36 weeks 3 days pregnancy

Normal ka kalau kaki makin membengkak even xbuat banyak kerja? Sy banyak duduk je pun bengkak teruk kaki sy.. sometimes bila sy jalan2 terasa sakit... Ade yang cakap xboleh urut.. mummy2 sekalian ade tips bagi surut bengkak ni x? xtahan lah nak buat kerja pun xsenang... ??

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Klu ikutkan bengkak ni normal klu pregnant, tp sy x pernah lg spjg 3x mengandung.klu perasan tiap checkup nurse check tangan & kaki klu ada bengkak.sbb bengkak tanda yg tak baik cth dvt & preclampsia.sy rajin minta urut kaki ngan husband, rasanya urut kaki ok kot atau boleh cari tips² utk kurangkan bengkak tu

Baca lagi
3y ago

https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/kaki-bengkak-ketika-hamil/amp

Normal sis saya 33weeks 3days pun kaki bengkak padahal tak buat kerja banyak pastu kekadang ikut suami pergi kerja padahal duduk dalam lori jeah tak buat pape pun bengkak gak😂