Tangan jari cramp

Normal ka ibu mengandung tangan jari selalu kebas dan cramp. Nak menggenggam pun dapat. Ada cara nk atas ker?

3 Balas

sm ngn sy sis. bila bngun tido tgn kebas2 xboleh nak bengkok kan.. kene urut dulu Bru boleh bengkok kan tangan. sy ad Tanya Dr bru² ni,Dr ckap normal sbb kehamilan dh besar. so Bdn kite yg mmbengkak yg sbbkan saraf tersepit. tu yg jd cmtu.. Dr sarankan utk stretching gitu jela tgn tu bila bgun tido

9mo ago

Ya. Saya rasa kebas sangat 2. Kdg2 nk pegang berus gigi pun xdapat

Carpel tunnel? Rujuk Doktor. Elakkan kekerapan pegang telefon dan seangkatannya. . Rehat atau senaman tangan selepas menggunakan keyboard dlm tempoh 1 jam ke 2 jam

smaa sy pun mcm tu