Gained Weight During Pregnancy

Is it normal to gain weight from 62kg now almost 69kg. Im 5months pregnant. 7kgs in 5months time. Huhu any tips to maintain the weight?

14 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Normal, saya pun risau mulaยฒ. Kemudian kira bmi untuk pregnant dah melebihi 4kg ๐Ÿ˜… (dari 45kg - 63kg) kalau ikutkan bmi kena 54kg sekarang ni. Normal if tak ada gdm โœŒ

Baca lagi

Saya 35week dh naik 13kg dari buka buku pink.. Skrg doc advise control berat ..๐Ÿ˜… xtahu nk control mcm mne sbb mkn xbnyk pun..

Comfirm akn naik byk lg berat bdn lg2 kalau dah hujung2 nk bersalin. Saye dari 46kg (booking buku pink) naik 59kg (9 bulan)

Normal sis, berat akan naik time pregnant..sy sebelum pregnant 50kg, skrg 7 month preg berat dah 64kg ๐Ÿ˜…

Kena control makan kot. Saya dh 18w berat naik bape gram je ๐Ÿ˜‚ padahal kuat makan nasi

VIP Member

Before preg 65kg, now dh 8 months 79kg terus. Ni pon belum tau tambah berapa kg lagi

Sy 55 lepas pregnant bukak buku 63 12week lepastu naik 76 32week Mendadak naik

Saya 5 bulan lebih naik 2 kilo ๐Ÿ˜… normal ke

Sye msuk 7 bulan naik 8kg da total.. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚

Same, in 9 month from 60kg to 67kg ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚