Baby weight

Is it normal during 34 weeks my baby weight is 2.95? Doctor said is too big , anyone had experienced this ? please advice tq

6 Balas

Hi mommy. Besar jugak 34w dh 2.9kg... Ms sy 34w baby 2.2kg, baby lahir 3.4kg ms 40w. (means baby naik 1.2 kg dalam ms 6minggu) Kalau 2.9, baby blh lahir 4kg. Mommy ada GDM ke? Maybe doc akan suruh bersalin awal. By 36-37w dh blh bersalin. Mommy kena jaga makan, jgn mkn manis2 dh. Tpi ada kemungkinan kiraan berat doc salah. Apa pun, semoga dipermudahkan.

4y ago

hihi sy 36 minggu baby 3.1 kg... kelurkn awal

agak bsr jugak tu..sis baby bsr sy pulak baby kecil..33 weeks berat baby baru 1.6kg..now setiap mggu kene follow up hospital..if still kecil doct suruh bsalin awl sbb doct kata baby xnk mmbesar dlm perut kita bg die keluar awl bsr dekat luar..semoga urusan kita semua dipermudahkan ya 🥰

4y ago

ok tu size baby 27 weeks..no worries..ikutkan 27weeks saiz baby minimum lbh kurang 900g..dekat apps ni pon ade sis boleh inform..boleh rujuk

Saya 34w berat baby 2.33kg..takpe sis asalkan baby sihat..

normal tue.. ada lagi beberapa mgu lagi. so baby akan grow lgi

Normal kot.. Dah baby bambam..hihi..Sy 34w baru 2.1kg..

1y ago

sama dgn sy 34w2d baby 2170g

sy anak 1st 38w 3.98kg anak no 2 36w 3.1