stay awake

is it normal for babies age 24 days to stay awake in the middle of the night (3am-7am)? only slept after 7am

13 Balas

Saya pernah baca cara nak bagi baby kenal siang dengan malam. Bila siang bagi baju siang contohnya rompers ataulengan pendek, seluar pendek, yang ada holes ke. Bila nak masuk malam, salin ke baju tidur yang lengan panjang, seluar panjang. Pastu start pukul 7 je slowly kurangkan bunyi bising dalam bilik baby tidur and dim kan lampu . Amalkan setiap hari. Anak first saya bila malam dia jaga time nak susu je.

5y ago

Anak kedua saya baru 11 hari, buat masa ni pun jaga malam bila nak susu je.

Sy ade bc 1 artikel tntang isu ni.. Dlm artikel tu die kte bby jd mcm tu sbb die x biasa dgn environmt yg sunyi.. Ms dlm prot kite die x sunyi.. Sbb mcm2 bunyi die dgr.. 😅😅 Bleh try psg lullaby song atau zikir kt sblh die mlm2. Myb it will help😊

sama . pukul 3 je start merengek sampai subuh atau pun tidur tak lena , kejap kejap bangun . then dari subuh tu baru dia akan tidur nyenyak sampai pukul 9 .

normal sis. my baby pun mula2 mcmtu. so kita yg newbie parent tpksa jadi burung hantu. 😁😁😁

Normal sis. Baby sy dulu masa pantang dari pukul 12 am berjaga, 8 am baru tidur. 😆

Normal. My 1st son mcm tu. 2nd son a lil behave. Sleep awake milk sleep again

normal... baby nk biasekan diri ngan persekitaran baru...

normal. as long as they still active feeding, poo n pee..

Yes.. as they dont know night and day yet

normal,sebab baby amik masa adapt dgn this world