Ruam susu n calamine losyen

Nk tye..BBY umur 41 Ari boleh x sapu ngan losyen calamine utk ruam susu kt muka

Ruam susu n calamine losyen
36 Balas

Baby saya last year saya biarkan. Nanti dia hilang sendiri. Tapi kena make sure muka baby selalu di lap ngan air suam.

Kalau ikut pengalaman sy ruam susu akan hilang sendiri, dia jadi sbb kita tak lap setiap kali lepas susukan.

Pakai sudocream pun on je. Kalau x pakai pape pun boleh. Tapi kena make sure sentiasa bersih dan kering la

biarkan je, xyh sapu apa2 sis, masa mnadi cuci je dgn air cam biasa, In Sha Allah ia nnt hilang dgn sndri.

baby sy alhamdulillah letak bedak sejuk hilang.. lepas tu ms mandi letak tpung ubi.. hilang ruam susu kt muka..

4y ago

saya pun sama letak bedak sejuk. tapi kalau rasa makin banyak..lebih baik rujuk pada doctor sbb dalam hari lagi kan. kalau cuba macam2 jenis takut nanti lebih sensitif. doctor akan sarankan ubat berdasarkan apa yg dilihat pada baby tu nanti.

baby sy pun mcm ni, sy lap dgn kain atau tisu basah lepas menyusu, alhamdulillah kejap je dah hilang

try search viprolabs. dia air spray dgn cream.sgt berkesan. sy pkai 3hr dah tnjuk perubahan

lap dgn kain basah tiap kali lepas menyusu. In shaa Allah. lama2 hilang ruam.

x perlu...lap je pipi baby dgn air suam...n lepas myusu lap bibir n pipi baby

lepas susu,biasakn lap muka ank guna sapu tgn basahkn dgn air suam..