nk kne p hospital juga ke

nk tnye yg mommy2 ada penglamn contraction .. klw sakit bawah perut mcm senggugut tue cntraction ke .. sbp tkde kluar darah ataupun pecah air ketuban .. sy 39w 3d .. due tinggl 4hri je lgi .. nnti dtg hospitl blm ada bukaan apa2 sia2 je dtg .. tunggu ada tnda2 dlu ke ataupun kne pegi hospitl juga klw rasa skit tue .. sakit dy ada la dlm 5jam mcm tue .. kadng rasa mcm 10minit mcm tue sakit balik

2 Balas

Pergi je LR. bgtau misi nanti dia check pkai CTG utk verify kekerapan contraction. Klu btul kerap (dlm 10 minit ada 3-4kali contraction) baru dktr akn check jalan.

1y ago

Tu biasa je. Sbb ruang dh penuh. Sy pn nk dpt 10x pun pkul 7 keatas. Sblm2 ni pkul 5 lbh dh ckup

xpe pergi je.. kdg tu tanpa sedar dh ada bukaan walaupun xada pecah ketuban atau keluar darah.. at least kt hospital doc akan pantau..