Sakit Di tempat Czer

Assalammualaikum mommy semua.. Saya nak tanya... Ada tak mommy2 ada masalah sama macam saya... Saya bersalin czer.. Dh hampir 3tahun Tapi tiap kali saya peri*d.. Tempat czer saya mmg sakit.. Bukan dia lua..tapi di dalam.. Sakit tue.. Tak boleh nk gambar macam mana.. Contoh..hari nie dah rasa sakit tue.. Esk peri*d... Dan sakit tue berterusan sehingga habis peri*d.. Kadang nak bersin..nak batuk payah sangat..sbb nk kne tahan sakit.. Kalau nak jalan tue.. Rse mcm tngh bwa perut 8,9bulan cara jalan tue.. Sbb sakit... Saya penah buat scan.. Tp doc kata okey xder apa2.. Nk scan mase peri*d.. Tak boleh.. Sbb doc kata mse tue byk darah dlm rahim.. So nty tak blh detac apa punca.. Jadi kat sini,ada tak mommy2 penah mengalami nye.. Boleh share dgn sye..#pleasehelp

3 Balas

mungkin scar tissue sis banyak, dia melekat2 antara lapisan2 perut tu, tu yg buat sakit. sis boleh cuba buat scar massage, dia akan lembutkan dan bantu leraikan scar tissue tu. kalau scar tissue banyak ni kadang boleh buat sakit belakang dan sembelit juga. boleh search di youtube mcm mana nak buat.

5mo ago

kadang scar tissue susah nak nampak dalam USG, especially di lapisan dalam. sebab tu kadang bila dah csec 2nd time nanti baru doktor pun perasan scar tissue banyak.

Cuba sis ke klinik pakar… saya pernah jugak… pastu jumpa doktor pakar n doktor scan tengok dalam alhamdulillah semua okay

5mo ago

sya dh jmp ritu.. scan. mmg tk der mslh.. tp tue lh.. asal period.. sakit dia tue xblh bwa bncg

try doktor pakar..