Bersama suami

Hi..nk tnye jika bersama suami pada usia kandungan 6w, suami nk pancut dalam boleh ke? Maaf ye soalan agak sensitif tp sy ingin tahu sbb nk berhati hati. #firstbaby

13 Balas

Just so you know, it’s safe to have sex during any stage in pregnancy. Cuma kena hati2 dgn position, sbb ada some tak sesuai kalau mengandung. Or Kalau nak safe better awal2 terus tanya doktor. And jgn Malu nak tanya doktor, it’s for the safety of your pregnancy jgk. In case ada bleeding afterward, jgn laju tanya org “is it normal?”, tapi gi la refer doktor cek terus ye. Badan org lain2 pregnancy pun lain2, so normal utk org tak semestinya normal utk you