air berkarbonat@air gas

Nk tnye bley ke sepanjang prengnant kita minum air bergas tak ..?? Saya dah mengidam sngat nk minum??

43 Balas

Minum la sikit je

Sy minum😂

Saya pernah minum waktu baby 2bulan, minum setengah tin ok, sekali next ngidam lg minum byk sikit, dr ptg hingga besok nya muntah2 sakit ulu hati, makan apa pn keluar balik semua, makin teruk MS

Minum 1ml sis...sy pun teringin

Time preggy sya mnum coke tiap kali g mkn mcd je ..😅

Sy dari mula preggy smpai nk beranak tak mnum pun😂😂😂nk mnum tapi ingt baby dlm perut terus takjadi😆😆😆

Control sikit sis takut gdm😅

Saya sejak pregnant ni la tekak ngada nak minum air gas, kalau x pregnant mmg x minum..sye telan je air 1 botol tu tp botol kecik buka yg besar 😅 tp bila dah kandungan 5 bulan ke atas la berani minum..

Ibu saya campurkan dengan air masak. So dapat lah rasa gas dia sikit2 walaupun dah tawar 😂

Dh ble bulan sis? Sye trimester kedua bru berani nk minum air gas.. Tuh pon xminum sbb riso hb xok.. Tahan smpy nk 5,6bulan hb gitu jgk.. Telan je ape nk telan.. Skit aty.. Haha.. Skang dh trimester ketiga.. Sume bedal.. Amik darah hri tuh mmg anemia.. Iron deficiency.. Tp doc ckp xde ape☺