Air bergas

Hi nk tnye boleh ke kite minum air bergas mcm 100 plus ke coke ke sbb teringin sngat..btw sye 13w2d#ingintahu #firstmom #bantusharing

20 Balas

Dia macam nie sis, kalau sis dah Teringin sangat nak minum itu, nak makan ini, tak salah .. asalkan sis ambil dalam kuantiti yang amat Sedikit. sekadar raso raso je sis. buat lepas je, dah. saya dari anak 1 Sampai anak 3 nie pun sama. 5week tiba² je Teringin nak minum air cola. saya minum. guna cawan kopi yang kecik tu. sekali tu jelah saya minum. dah raso raso kan, cukup sampai situ jelah. gitu

Hai mom to be. Sebenarnya tak elok utk sis & baby. Masa saya pregnant sebelum ni, saya minum jgakk HAHAHAHAAHAHAH. Tapi masa tu dah masuk 9 bulan. Itupun saya campur dengan air sbb tak nak rasa terlalu tajam gas tu. Tapi sis baru lagi 13w, better jngn dulu. Tunggu betul-2 kandungan dah kuat & ok baru try rasa sikit-2 tapi kalau sis nak minum, kena campur dengan air lah biar tak rasa sangat gas dia.

3mo ago

Hahahaha sama saya sis. Dah masuk 3rd trimester baru teguk coke. Tu pun buat raso2 lepas ngidam. Kitonyo takut sebab Dr. Imelda Balchin ckp caffeine boleh sebabkan keguguran & kacau pembesaran janin. Nk minum kena berpada. Tp kalau boleh elakkan terus. Tak jadi pada org lain tak semestinya tak jadi pada kita

kalau teringin sngat dah minum je sis, asalkan jangan banyak. minum utk hilangkan rasa teringin tu je. sya sbelum ni pun mcm tu, rasa teringin sngat nak coke, mak bagi minum. minum la sikit, pastu takda dah rasa nak minum tu haha. skali tu je. pergi check up , scan baby alhamdulillah sehat.

Semestinya takbole sistur tpi seteguk dua apa salahnya sbb saya pun cmtu 😭 saya awal pregnancy smpaila dh 27 week ni bende yg xbole makan saya balun tpi x lebih la, btw tgk bdan org jugak tau, kdng makan skit pun dh ada yg jatuh..

Minum seteguk jela buat rasa2…ikutkn xbagus n xsihat la air tu utk bby dlm kndgn..tp klau dh teringin sgt, mnum seteguk dua buat lepas rasa teringin tu..

Terpulang pada awak. Air bergas ni caffeinated drink. Kalau nak minum, jarakkan 2 jam sebelum atau selepas pengambilan iron supplement.

boleh minum je tapi berpada2 , sy sblum ni mengidam nk minum redbull sy minum je alhamdulillah xde apa2 masalah walaupun sy ada gdm

Boleh, saya minum coke sampai trimester 2 sebab asyik rasa bloated. Tapi kena control jangan minum banyak and selalu sangat.

sy ngndung dulu pun minum jgk seteguk buat lepas rasa mngidam tu, jgn habiskan 1 tin/botol pulak

3mo ago

😂.. yelah, berpada2 lah mkn atau minum

Minum jeee seteguk dua … xjdi masalah pon buat hilang rsa ….. jgn la sampai 1 tin 🤣