Klr Darah

Nk tnya skit yer.. Sy 12 week, lps bersama klr darah bnyk la... Bahaya ke

17 Balas

Sy baru je 2hari lps keluar darah byk lps bersama. Now I'm 18 weeks. Masa tu Allah je tahu cemas fikir baby kt dalam. Lps tu trus pegi hospital bahagian kecemasan n Dr kt kecemasan refer to gynae doctor. Dr akan check jalan n ada bukaan cervix ke tak n scan tgk location placenta sbb tkut placenta (uri) kt bawah. Syukurlah baby takde apa2 n Dr suruh pantang bersama dgn suami until msuk 3rd trimester. So awak cpt2 pegi hospital ye

5y ago

Sy pun dh 18w..terpksa la tolak elok2 bila suami ajak bersama demi baby..kesian jgk kat suami

korang yg jwb tu . jwb jela elok² . dulu sy pernah ada dlm situasi mcm ni . bkn taknak pergi hospital, tp ragu² . sbb ank pertama . org tak tahu langkah ape perlu buat . even ank tak gerak lama pun sy tak pergi hospital sbb sy tak tahu . org tanya tu jwb jela elok² .

5y ago

yaa setiap org tak sama cara berfikir . kalau bijak , ajar la org yg kurang bijak . kene ingat diri sndri pregnnt n bakal jd ibu . one day ank akn besar, kalau ibu seorg positif, ank pon positif kalau ibu seorg suka mengecam . ank apetah lagi . jd ajar lah bnde baik dr dlm rahim . sy dulu bleeding pun 2 mggu baru pergi hospital, tu pun lepas tanya akk sy yg nurse. even 2nd pregnnt gugur esok nye baru pergi . sebab tak tahu nk buat ape sebenarnya. sifat org beza² . skrg ni baru la nk matang la sikit . sbb da kali ke 3 . alhamdulillah sume okey . awal² sy join apps ni , semua mommy² baik² dan sikap memberi semangat even perkara kecil . skrg ni sgt² tak best . semua jenis nk maki org je

Kalau mengandung kelua apa apa darah pergi la hospital sbb itu tak normal. Nak bersama boleh tak ada masalah. Nurse pon bagi kita bersama sebab tak kacau kandungan. Cuma kena slow slow sikit la. Jd sis kena pergi kecemasan sebab darah kelua

Pegi hospital bahagian kecemasan ye sis. Sy pn pernah bleeding lepas bersama suami. Lps tu trus ke hospital. Risau sgt. alhamdulillah kandungan okay. Sy doakan Semoga kandungan sis okay je ye.

pergi spital bgian kecemasan sis.. moga d jauhkn hal² yg x baik.. sebelum tu baik pantang dlu bsama suami tuk kebaikan kandungan sis ..😊 godblessyouu..

Awal kandungan x boleh bersama.janin belum kuat lagi. Tunggu lepas 5bulan mcm tu. Bila darah keluar.janin boleh keluar bila2 masa sahaja.

Kene berpuasa dr bersama sis seelok2 nya sis..at least dh msuk 2nd trimester..doc pon ada ckp jgk hrtu..tp pape pun g hospital ya sis..

Sila la ke hospital masa bukak buku pink nurse tak cakap ke klau ad pendarahan trus ke hospital bkn tanya dkat sini😣

Selalu baru 12week kena puasa untk brsama sis sebab masih baru lagi bahaya pda kndgan yg baru

bahaya sis. Sbarang pendarahan ketika hamil tu xnormal. So please refer to doktor