Keliru

7 hari dh lewat period,keluar lendir putih bersama darah n klr mcm warna coklat .. Check UPt tapi result negatif ??

7 Balas

Pengalaman sy la sis.. stakat lewat period seminggu bkn petanda pregnant bila kita dapat detect hari subur kita bg tiap2 kitaran. Contoh eh.. kitaran haid kita normal cd 28. Kebiasaannya hari subur kita cek guna OPK jumpa pada cd 17-18. So cd 19 da kira DPO 1. 14hari dr dpo 1 tu laa jangkaan haid kita yg seterusnya . Klu on time alhamdulilah. Katalah tetiba pada bln tersebut hari subur kita jatuh pada CD 27 ( kira lewat subur la ) maka jangkaan tarikh period kita akan bertambah lagi 2 mggu. Klu CD 34 tak dtg period tu normal lagi sb ikut kiraan tu baru DPO 7. Klu CD 38 keatas blom ade tanda2 nk period.. ha mase tu da bole cek upt.

1y ago

saya dh cd 45 pastu bru dtg period tpi ckit warna coklat tu tanda ape ye..cek upt negatif

Sama laa. Sy pun da lewat 6 hari..semua tanda saya ada rasa.. Tp hari ni keluar pula darah 😭 terus tak jadi nak check UPT.

takpa...mungkin lambat detect..mcm anak 1st sy...lewat 2minggu baru dpt detect line, tu pun kabur.

Lewat period tu. Jangan stress* ye sis. Insyaallah nanti ada rezeki sis. Amiin

Kamu ada tak check upt..mengandung tak sis??

Mcm sy lewat 10-14 hari bru samar2 upt..

Tggu lg sminggu 2minggu cek blik. Btter cek pg air kncing ptma pg2 bgn.