Boleh ke bli barang bayi

Hi nk tnya perlu tak saya bli barang² bayi ? Saya bru 5 bulan ...ke terlalu awal?

27 Balas

Sy 4bulan nk msok 5bulan cri brg bby skit2.. Sbb time pkp suami sy kna buang kejaaa.. Nk beli skli gus mnaa nk bleyh.. Pham2 brg bbykn mhal skit.. Klau brg pantang sy bli time 7bulan nk msok 8 cmtu.. Brg ibu xbyk sgt.. Baik cri wktu last ja.. Brg bby kna cri awaii tkot jgak trbersalin awai ke cmnaaa

3y ago

Ouh lupaa nk pesan.. Bli bju bby klau bleh bli yg besar sbb bby cpat besar.. Klau nk bli NB pnya bli skit ckup.. Tpi knaa byk bju bsar.. Cm sy amik 3m-6m,6m-12m

saya pon dari awl pregnant dh start beli sikit2.. Xde la nk pening2 nnti pikir barang ank.. baju yg mana dh ade basuh siap2 simpan..Nnti dh sarat semua dh settle, fikir bab nk beranak je nnti hehehe

boleh sis..bli awl2 sng sis..x kire ape pon..sbb kdg2 bleh tbrnak awl..ikut pd kmpuan sis..bli skit dlu..lme2 nti byk..sarat nti x larat dh nk jln..dan x la jd kelam kabut😊itu pgalaman sy la😊

Kalau macam saya dah start beli dah. Beli sikit sikit especially brg penting mcm stroller, car seat, baby cot, breast pump dan sebagainya. Baju baby ke bedung ke boleh beli masa 7 bulan.

Boleh beli dah sis,sy dr 4 bln dah beli sikit2 brg baby..skrg ni tggal nk tambah sikit2 ja lg.sy ingat masuk 7 bln nanti baru nak cuci dan packing😊

boleh je nk beli awal, beli la sikit², sy pun msa 5bulan beli sikit².. nie skrg dh 26minggu, next month lst beli brg bby, dh blh rest dh.

beli je awal2. sy beli masa 7bulan. balik tu buasir..sebab jalan byk n berdiri lama sgt,, sampai dh beranak pun tk ilang buasir..hmm

saya genap 5bulan dh siap beli sikit2 dah ... tp jgn byk2 sgt sbb nti baby lama2 makin bsr ..yg penting brg nk bwk ke hospital nti

boleh je, jdi dekat nak brsalin nnti tinggal cuci dan packing .. sbb nnti klau dah sarat , susah nak kehulu kehilir bawak perut ..

bgi sy, sy suka beli awal. dlm 5-7 months. time tgh larat nk membeli and berjalan. 7 months tu bleh slow2 packing brg bby.