Ibu Hamil Muda

Nk tnya ni sis2 sekalian. Sya lwet uzur dh 3 hari tapi test pack sya negative Patutka sya ke klinik untuk scan. ? Sya excited btl. Anak pertama.

13 Balas

Sy ank first period lwt 5hri..dh test kt umah 2x sbb rse lain mcm... 2 hri kmudian g hikingand minum coca cola.. Pgi esok balik hiking tgk drah2.. Ingt period la kan.. Pahtu msuk toilet nk tukar pad nmpk kantung baby trkeluar.. Trus g klinik.. Disahkan ggur.. Nk buat mcm mne xde rzki.. Sblom g hiking n minum coke tu dh check negative.. ☹️

5y ago

Itu yg ggur bulan 4..tpi bulan 6 pregnant lagi.. Dh 6 bulan dh skrg🤗

Sy dulu selagi xperiod hari2 buat test.. Beli test kit tu byk2..xyah gi scan lagi kot.. Insyaallah ade rezeki sis tu.. Sy doakan sis.. Jgn buat keje berat n mkn mende bukan2..

5y ago

Hahah.. Sya pun sma sis.. 25.dec ni sya test balik.. Mntau hadiah Tuhan untuk sya krismas ini. 💕😊❤️

Klu test upt pon negative.. Cm mne nk scan.. G klinik pon bkn dye scan.. Dye cek. Guna upt gak t.. Bile double bru dktr scan.. Slagi x positive, xdenye dye nk scan

Kite harini due dtg period. Tp tk de tanda2 pun. Harap period tak dtg. But masih awal lg nk check upt. Mcm nk check awal pg esok sblum subuh je 😂

5y ago

Hihi. Saja nak check after 1day delay. Before ni 1st n 2nd mmg check shari late period. Mana tau rezeki. Allah. Ameen ameen ameen ☺️

Sy tunggu 2 minggu x kluar period yg spatutnya baru test upt.. Bkn apa, jimat beli upt.. 😁😁

5y ago

Haha ya sis.. Tapi sya kn hamil muda. Jdi maunya hari2 test pack

Klu g klinik pun doktor akn buat upt juga sis.. Lum ley scan klu awl2

nanti awak cuba lagi 1 minggu.. klau positif baru awk g scan

Awal lagi nak scan sis. Cuba repeat upt 1-2 minggu lagi 😉

5y ago

Oke sis... Terujah sngt sis.. Anak pertamaa

Try cek balik 1minggu lagi..klu negatif mgkin faktor hormon

5y ago

Maybe sis.. Makasih sis

awl lagi sis.. check biar positif dlu baru scan..