Ruam Susu Atau Alergi?

Nk tnya krim ap yg ok untk ruam susu or ap ni pon saye tk tahu...ianye mkin trok, ksian plak tgok muka ank...

Ruam Susu Atau Alergi?
13 Balas

sama mcm anak saya sis... pegi klinik kesihatan bt check up, doc ckp ruam susu... dia bgi cream tp x elok.. last2 sy pegi clinic swasta utk cek lain, tp doc tegur kata muka baby agak kasar dan kering dan merah... dia ckp petanda awal eczema.. so dia bg ubat sapu... alhamdulillah mmg ok. tp utk kes baby puan sy x berani nak kata alergi atau eczema.. mungkin puan perlu 2nd opinion dari doctor lain utk kepastian

Sama macam muka anak saya.. Anak saya bukan ruam susu.. Tapi sebab mak mertua saya sapu bedak kat muka anak saya tu naik jadi macam tu.. Saya pakai krim shaklee.. Alhamdulilah da elok dalam masa 1 ari..

Klau ruam susu, try bg susu ibu jer.. Ubt plig natural n slmt sbb ank sy ruam susu smpai bengkak kdua2 pp dia, bila dh sapu air susu sya sndri dia mnjdi okey . Klau alergik g dktor skin sis..

ruam susu..lepas menyusu lap ngn kain basah..sbb anak sy ada kna kt tepi pp..makin merebak..last sy g klinik bg cream sapu 2x shri..allhmdullih baik da.

dulu anak sy mcm ni sis, lama² doc sah kan eczema, sy pakai produk viprolabs Alhmdulillah 3hari pnggunaan dah cantik kulit anak.

kne carik krim lua..xlpas kalau p kk..kalau kt tg malim ada klnk bakti krim die power..dr kck ank pakai memang rasi

saya pakai krim herbal blend shaklee sehari 2 da elokk

boleh cuba sapukan minyak kelapa dara sis

mcm alergi lah sis..mesti baby xselesa tu

4y ago

ohh yeke..sory sy xtahu ruam susu mcmtu..

kesian baby semoga cepat sembuh syg...