Tinggal dengan mil/mertua

Hi. Nk tnya korang. Rumah mil sllu saluran tersumbat. Klau bukan jamban sumbat. Mesti saluran singki dapur sumbat. Benda tu buat dia stress. Dia selalu cakap depan saya dia nak keluar dari rumah dia. Baik dia tinggal rumah anak dia yg lain. Haritu dia ckp lg dia nak cari rumah sewa. Dia nk pindah dr rumah dia yg selalu masalah tersumbat. Lepastu dia cakap. Siapa nak duk sini. Duduk la. Ayat dia macam ayat nak menyindir. Tp xtau la. Ada ka sy yg sensetif atau memg dia nk bg hint suruh kami keluar dr rumah dia?

6 Balas

Apa masalah? cakap je dg dia, mak drpda susah* nak beli/ sewa rumah lain semata-mata sebab sinki/ air sumbat. Baik bagi duit tu kt sy, sy bayar org pi betulkan mak punya saluran air. 😁😁 Chill sis. Org tua mulut memang lain sikit. Kita as menantu kene banyak sabar je. Kalau tak memang boleh stress laa . Sy pun sblm ni mcm tu, malah takde hint dia langsung suruh sy pindah rumah. 🤪 ok la sy pindah dah sy pun tk tahan dg mulut dia yg suka menyindir*. 😁 now tinggal sendiri walau tk besar mana , menyewa sekalipun tkpe. Tapi hati happy tak sakit hati lagi 😁

Just ask her.. Bila rasa2 nak keluar rumah, pindah ke rumah baru tu.. Boleh la start plan buat kenduri kesyukuran sikit2 apa yg patut.. Just kidding. Its normal. Org tua akan cepat membebel bila ada je benda xkene. Just ignore it la.. Dont take it too personal.. Chill.. 😊😁😀

suruh lah suami sis baiki. dh duk menumpang, pandai2 lah. kekadang tu org tua ni dia x suka nk suruh2. dy dh ckp mcm tu, sis bincanglah dgn suami sis....

klu dh kawin lebih baik dduk rumah sndri sis.mgkin mil tu ingt sis yg rosakkan bg trsumbat ke cmna..kena tnya dia la xtaw jgk.

Sis pergilah sewa rumah bawa suami. Mil x selesa tu. Maybe dia nak privasi. X boleh salahkan mil sebab tu rumah dia.

Saya rasa mil bg hint nak serah rumah tu kat sis laki bini. Jadi tahniah tak perlu pikir nak beli rumah da