Assalamualaikum

Nk tnya klau bby x dibedung ada effect apa² ke..sbb orng tu² kn ckp nnti bsar kaki ank jdi kengkang..bby sya bru msuk sebulan dia klau dibedung msti kjap² bngun...tpi klau sya x bedung dia..dia lena je tdur smpai pgi..tpi stiap 2 jm sya bngnkn jga mnum ssu bby tdur pn dh tk terkejut²... cumanya klau dia tdur msti suka mengiring...

30 Balas

kaki beso or jadi kengkang tu hanyalah mitos sis 😃.. Bedung ni fungsinya taknak bagi baby terkejut² ketika tidur.. kalau baby sis selesa tidur tanpa bedung.. buka je bedung dia biarkan dia lena...cumanya kalau sis nampak dia terkejut² tu try bedung tangan je..kaki biar..mcm saya experience saya... baby saya ni pun tak suka bedung.. kalau bedung je habis meronta dia nak lepas diri 😄 🤣 udahnye mmg saya tak bedung lah... alhamdullilah dia takde terkejut² sebab tidur mengiring..cumanya baby saya suka diselimut sebab tidur dalam aircon kan ...jadi dari usia NB hingga now 1 tahun 7 bulan... pakai selimut ketika tidur..kalau sis nak try selimut.. sis kene pantau dia selalu sebabnya takut dia gerak² masa tidur..kang tertutup pulak muka dia... takleh leka lah ya. 😃 😊.