Perancang selepas bersalin czer

Saya firstmom dan bersalin czer. Saya cadang nk rancang sendiri saja tapi nurse kk tk galakkan sy untuk rancang sendiri, ibu2 dalam ni prefer yg paling bagus makan pil atau cucuk depo? Yg mana lg ok? Cucuk depo sy byk baca ganggu period kita, sy tk nk mcm tu takut sakit lain pulak nanti#pleasehelp #firstmom #ingintahu

2 Balas

jgn la rancang sendiri walaupun rasa diri confident. nanti terbabas, mcm2 alasan keluar dari mulut. apa2 perancang pun, effect semua ats bdn masing2..org A xberkesan, org B berkesan. semua kena try and error. klu jenis tak konsisten mkn ubat, go for depo or iucd. circle sy rmai pkai depo, semua ok saja.

klo mcm tu awak inject depo atau pakai iud . panjang sikit masa nk 'renew'. ubat kena makan hari2 susah...