Terasa Mcm nyucuk² dekat tulang kemaluan..

Nk tnya ibu² dkt luar sana pernah tak mengalami MCM saya..rasa nyucuk² dekat tulang kemaluan,rasa sakit MCM ank terklur dh bby,tapi tak pon..dia punya sakit tu tendang,nyucuk kuat dekat tulang pelvik saya bahagian dlm..saya dh 36weeks 2days..masih belom ada tanda tanda nk bersalin tu saya masih stay dkt rumah lgi lh..dngn nk berjln pon dh tak larat sngt,sakit pinggang dh MCM tercabut rasa nya..kaki belah kanan celah kangkang..bila Pijak je kaki atas lantai rasa terus berdenyut sakit sngt nk jln..🤰ibu² pernah tak rasa mcm saya ni..dkt tulang kemaluan tu bila ank gerak rasa mcm ank tu tolak nk keluar dah..sakit tu nyucuk² tpi tanda nk bersalin blom ada lgi seperti darah, atu air ketuban ke,lendir campur darah ke..bolh bgi pendapat tak knpa ya..🤔

18 Balas

sy pun rsa mcmtu..35w.. hrp2 baby dduk elok kt bawah..sbb msa scan 32w baby songsang..uri pun bawah..smoga dpermudahkan sgala urusan sis..take care tau.😘

Tgh alami skrg ni. Tgh baring, bila nak pusing ke kiri or ke kanan, mmg sakit betul. Tapi masih tenang. Yg penting baby kekal bergerak. Hehehe

sy pun sama sis, 26week dah rasa macam tuh, tapi harus tetap kuat, walaupun sakit saya masih pergi lengkawi lagi tw, husband sy ajak ke sky

tuh la saya ada rasa jugak macam tu tertnya tnyajugak kenapa .. dari 26 weeks smpai la sekarang 30 weeks berasa mcm bby tolak nk keluar..

normal je, sebab kepala baby sudah dekat laluan. tulang pelvik melembut supaya masa bersalin nanti baby dapat keluar👶

Kdang2 sy pun rasa mcm ni,,maklum la ank ke4😅banyak longgar dah..

2y ago

Normal tu sis,,

jalan otw terbuka tu

2y ago

eh ya ke sis..saya dh tak sabar nk jumpa ank nie..lgi satu dh penat pingang Abd celah kangkang ni..🥰saya pergi temu janji doc or nurse naik moto..sakit nk naik moto hmm nk nangis rasa..lgi² duduk atas moto pingang and celah kangkang sakit sngt².tu pon kdng saya selalu bnyk kn berjln nk bgi cepat pembukaan..skrng saya dah 36weeks 4days..18hb nnti dh genap 37weeks.

normal