boleh ke bg bby makan ubat?

Nk tnya ad x momy2 kt sni prnh g cek kuning kt swasta..hari ni sy try pergi..dh cek semua bcaan kuning bby 10.3..doc suruh mkn ubt yg dia bg tu..sehari 2x mkn..12jm 12jm..hari khamis doc suruh dtg cek lg..sy risau lak nk bg mkn ubt sbb bby bru lg 12 hari

boleh ke bg bby makan ubat?
52 Balas

Tak pernah dgr pulak baby baru lahir makan ubat! Tambah2 yg bawah 2y mmg takde ubat. Bg je susu.

4y ago

Betul tu..tu yg mcm pelik je..bg mnum susu je..sy pun just tnya pendapat momy2 kt dlm ni..tq ya sis😘

Sis pegi klinik swasta ke kk tu. Mcm pelik pulak dpt ubt. Selalunya doc suh keep on bf je

4y ago

Ok nnti pegi kk ye utk check. Bwk skli ubt ty tgk doc kt apa. Smg kuning bby sis cpt turun

Biar betolll baby kena bg makan, tak penah dengar ni..susu je boleh bagi kt baby..

emm .. first time dgr dktr soh bgi bby mkn ubt pil cmtu .. try tnye kk lhh ..

Bgs jgn bg.. Sy pny 14 pun bg susu byk utk trnkn kuning.. Dlm 3 hri clear

Ke dokter suruh ibu yg mkn ubt tu.. Sbb kn bby susu bdn dpt kt bby jgk kn

Anak sy kuning haritu bg mandy daun belimbing... Pastu susu s26 gold.

Tak boleh bby mana boleh mkn ubat pil kot mengarutnya doc swasta tu

4y ago

Betul tu baby mna bolh bgi mkn ubat klau blum 6bulan... Doktor apa tu...

Jgn bg sis.. jaundice mmg x de ubt.. die akn baik sndiri nnt..

Even Doc suruh, better no. Cause tu baby u. If apa2 kesian baby u

4y ago

Xmkn pun ubt tu...sbb sy tahu bby xleh mkn apa2 ubt kuning selain kerap mnyusu