sahre?????

anak korang nk msuk 6 bulan mnum susu berpa oz? susu kuat tak dia mnum ..nk tahu nanti dia dh bolh makan ..

8 Balas

mse sblm 6 bln tu sy bg 5 oz...mkn ckit je...lpas tu sy mntk pndpt admin hbfm sbb ank msuk 7 bln msih mkn ckit sgt...ank sy mnyusu fm...jd stiap kli mkn kna gap 1 jam sblm dan slpas mkn...jd dia ckp nk bg susu ikut kotak kt susu kite beli tu...sy tgk dia tulis 4 oz utk 5 kli mnum je umur 7 bln...klmrin sy cuba bt mcm yg dia syorkn...ank mkn byk trus 32 suap..trkjut jgk...

1y ago

anak saya 60z or 5 oz malam dia berja ade masa dia mnum skit tdr pastu berjaga ..

kalau anak kuat makan pun kena kawal juga makan dia sebab susu masih sumber utama.. nanti bila makin besar keperluan susu makin kurang, masa tu kalau kuat susu pun dah kena kurangkan susu kena lebihkan makan pulak

1y ago

ok fhm tgoknnanti kuat makan ke x

1st baby sy masa usia dia 6m sampai sekarang dh 2tahun++ masih kuat susu. malam pon still bangun nk susu cuma nya xkerap mcm dia masa baby dulu je. dia minum antara 6 ke 8oz

1y ago

tq

5 ke 8oz. sama je mcm sebelum mkn. sbb bby 6m bru nak makan dlm 2 3 suap je. bukan makan utk kenyang.

6oz, setiap 1 jam lepas makan. = 4 kali susu sehari (ikut demand jugak)

80z masa 6 bulan tu byk kali tk diaa mnum dlm shri tu?

4-5 oz.. gap 3 jam..

1y ago

ank sayaa malam dia x ajak borak diaa tdr mcm waktu kitaa ..dia mnum sebotol tu skit2 kdng2 mungkin dia nk pnas2 kot kalau waktu pagi dia kurng diaa tgh hri sampai mlm byk

5 onz