Susu dlm freezer

Nk tny, susu yg kita simpan dlm peti sejuk bahagian atas boleh guna utk 3 bulan kan? Contoh, kita simpan susu yg tarikh pump berbeza. Pastu kita nk guna susu tu..boleh ke campur susu² yg tarikh berbeza tu dlm satu botol yg sama?

5 Balas

susu fresh yg dipam *tahan 4j suhu bilik *tahan 8j suhu beraircond chiller - 3 ke 5 hari (if hari ke 5 masih tak digunakan boleh simpan freezer) freezer peti ais 1 pintu - 2minggu freezer peti ais 2 pintu - 3bulan deep freezer - up to 6bulan susu frozen yg dicairkan dalam chiller tahan 24j susu yg dipanaskan tahan 1j selepas dipanaskan. susu yg berbaki selepas baby minum tahan 1j jika masih tak habis kena buang. jawapan: boleh campur walaupon berlainan tarikh utk baby minum tak de masalah.

1y ago

sama2 awak☺️❤️

Setahu saya, boleh campur susu kalau tarikh yang sama tapi waktu berbeza. Contoh tarikh 17/2/2022 ada 3 paket susu tapi lain lain masa. Paket 1: 1000, Paket 2: 1300, Paket 3: 1500. Yang ini boleh campur dalam satu botol. Berlainan tarikh tak boleh campur awak.

Susu boleh campur jika diperah dalam masa 24 jam.. contoh perahan 12/3 6am boleh campur dengan perahan 13/3 3am (dalam masa 24jam)

kalau tarikh sama tp waktu lain boleh campur

Boleh sis..