Simpan susu selepas dipanaskan

Nak tanya newborn kan minum susu 2oz je contoh mcm kita pam susu simpan dlm peti lpstu kita nak guna kita panaskan just nk guna 2oz je susu . lpstu susu yg lebih tu boleh simpan balik tempat beku tak lepas dh panaskan ? atau kena buang .

2 Balas

susu dh panas kena guna dlm masa 1jam. xboleh simpan balik. kalau lebih dri 1jam dah rosak. boleh buang yer. nnti anak sakit perut.

3mo ago

Kalau sah simpan dlm botol bagi rendam air panas sikit je pun mmg tk bole la?

Tak boleh bekukan balik kalau xsalah..lain kali beli bekas plastik yg kecik sikit ngam2 2oz mybe