Minum air kelapa

Hi , nk tny bole ke tgh prgnant 14w mnum air kelapa? Ada stgh org ckp tkut ada jenis x sesuai , bdn skrg kjp2 rasa dedau . Risau jgk dgn kes banyak skrg

10 Balas

boleh je... sy awl pregnant lagi dah minum air kelapa sbb xsedap bdn... tapi sy x bagi tau mak mertua sy.. kalau dia tau mesti kene marah terok... tapi mak sy pulak dia okey je kalau sy minum air kelapa... sbb air kelapa penawar segala penyakit... mak sy pesan minum air kelapa cmpur sikit ng garam... untuk ape 2 tak pasti lah...

Nurse tmpt sy kata blh je tp dia pun ada pesan ada baiknya minum time dh Hujung2 kehamilan means dh 7-8bulan mcm tu. Nurse ckp ikut pd org, ada org Rahim tk kuat tkut jd apa2. Gitu lah. Sbb sy pun rasa nak mnum air kelapa masa bby 8weeks. Tp, sy minum jugak time tu seteguk buat lepas teringin. Alhamdulillah ok je.

boleh je tapi janganlah minum sampai satu jug sorg diri. apa2 yg teringin n kalau ada cakap tak elok tu, amik jela setakat merasa sikit cukuplah. bg lepas kempunan.ada sesetengah ibu pregnant tu, bila dapat.. langsung tak beringat anak dlm perut. ikut selera semata2.

boleh je . sy dulu first pregnant dri awl smpai dkt due minum air klpà. tpi yg sec kalini mcm xboleh terima sbb tiap kali minum mcm berangin je n cnfirm muntah 😂 tu saya laaa

Boleh je sis😊 for me kalau tak ada apa2 mudarat atau tak ada alahan.. Boleh je minum atau makan cuma berpada2

Blh je sis.. Tp ats brani x. Stgh owg bgtau xelok.. Tp sy 6mggu dh brpa kli mnum.. Alhmdulillah xde ap2 mslh

Boleh. Tp jgn lah byk2 sgt. 1hidangan okay lah. Takut angin je

boleh. takde masalah

boleh..