30weeks1day

Hi mummies?Nak tnya,klau usia kandungan dah masok 30weeks boleh x minum air kelapa?Ingin sgt tp xbrani nk telan.B4 this prnh tgk org share mnum air kelapa boleh memudahkn proses bersalin nanti.Ada juga yg ckp,7months ke ats bru blh mnum air kelapa. Siapa ada pengalaman blh share sikit x??

3 Balas
Tulis jawapan

Saya pun dengar orang cakap 7 bulan baru minum hari hari untuk mudahkan bersalin . Boleh minum sikit kot kalau teringin sebab saya pun minum je time mengandung sebab tak tahu .

2y ago

kannn...hehe..nk juga try mnum klau mmg btl2 selamat n blh bg sng bsalin nti..

sy prnah mnum dlu mse perut 7 bulan.. ok xde pape cume muntah sbb mse tu perut msuk angin sgt trus gi mnum air kelapa xsaba hehe 😆

2y ago

hehe tu la pasal 🤣

Minum secawan ok kot sis. Sy masa 7weeks pun pernah minum air kelapa muda. Alhamdulillah, ok je. Maybe depend pada tubuh badan masing2. ☺

2y ago

ye..nti la try..😅